Planlagt valpekulll

Vi avler på friske, HD-frie hunder og følger retningslinjene til NKK og NTK. Valpene blir oppdratt i hjemmemiljø og vi prøver å gjøre dem rustet til å møte den store verden når de forlater oss, ved gradvis å introdusere forskjellige lyder, mennesker, kos, bilturer mm. Valpene vokser opp inne, men har stort område ute de kan boltre seg på, her får de også prøvd seg på ulike underlag – for å venne seg til dette.

En evt. valpekjøper må være klar over at det å kjøpe seg valp, uansett rase, betyr at en må ha tid til hunden i mange år framover. Hunden skal ha stell, spesielt pelshunder krever en god del, de skal ha et fullverdig fôr og få nødvendig trim og stimuli. En må vaksinere hunden jevnlig og må også påregne at det kan komme utlegg i form av veterinærregninger i blant. En bør også forsikre hunden, jeg har valpeforsikring på mine valper, denne gjelder til ny eier har overtatt – men jeg anbefaler at forsikring inngås med eget selskap, før dere henter valpen.
Når dere får hjem en ny valp, er det viktig å ha tid til valpen – gjøre den trygg på det nye miljøet, og ikke minst bruke tid på å venne den til å være alene (!) Arbeidet dere legger ned her er kjempeviktig for hvordan hunden utvikler seg videre. En bør også lære hunden å bli håndtert, da en pelshund krever mye stell – og at den er trygg og rolig på et klippebord og tolererer å bli greidd og stelt med er veldig viktig i denne sammenheng. Vi begynner så smått med denne tilvenningen mens valpen er hos oss, men det er det videre arbeidet dere legger ned – som blir av størst betydning.

En bør vertfall gå et valpekurs når en får seg hund, at en går flere kurs er ønskelig fra vår side – men ikke tvang. En wheatenterrier er en «all-rounder» og kan brukes til mange forskjellige aktiviteter; lydighet – agility – rally – spor etc.
Rettledning når det gjelder fôring (Happy Dog valpefôr medfølger) og pelsstell, får dere selvfølgelig med på vegen av meg. I tillegg får valpen en egen mappe med råd og tips for tiden framover.
Valpene er vaksinerte og registrerte i NKK ved overtakelse.