Vi er en liten familie på 3 som bor på Bømlo i Hordaland fylke. Vi, er Leif, Cathrin (meg) og Lucas. Både Cathrin og Leif har hatt hund i yngre dager. Etter at vi flyttet sammen for mange år siden, har vi hatt 2 stk. Schäferhunder – men etter hvert gikk vi over til en litt mindre og røytefri rase, nemlig wheatenterrieren.
Vi har tidligere hatt to wheatenterriere, Linus og Jatsi – som var en stor del av familien vår i mange år, disse er også foreldre til de to valpekullene vi har hatt tidligere.

I dag har vi datteren til Linus og Jatsi boende hos oss, Gaga – hun er født i juli 2013 og er en søt, liten tispe med godt gemytt og er verdens største kosehund. Hun har gjort det bra på utstillinger, men er like gjerne med på en agilitytrening, å gå et spor eller en tur.

Sommeren 2015 hentet vi hjem Draco fra Nøtterøy, født 13. april 2015, en kjekk og snill hanhund med en nydelig pels – han kan være sjarmerende sta til tider 🙂. Han er også blitt premiert i utstillingsringen, men liker mye bedre å være med på andre aktiviteter sammen med familien sin.

Hundene våre er stort sett med på det meste vi foretar oss og er en stor del av familielivet vårt, de er selvfølgelig med å ferierer i campingvogna vår.

Det er hovedsakelig jeg (Cathrin) som hovedansvaret for hundene, men både Leif og Lucas trår til når det måtte være behov for det.
Jeg har gjennom snart 20 år vært aktiv i den lokale hundeklubben, først som sekretær og de siste årene som leder. I tillegg har jeg nå i flere år vært kasserer i Wheatenklubben – som den senere tid er blitt en rasegruppe under Norsk Terrierklubb. Jeg er også regionskontakt for rasegruppen i Sunnhordland-/Haugalandsområdet.

Jeg har vært med som hjelpetrener på mange kurs i hundeklubben, og deltatt på mange kurs og seminarer oppgjennom årene. Agility, rallylydighet, spor, hverdagslydighet og grunnferdighetskurs for å nevne noen.
Jeg har i tillegg en «klippebod» hjemme, og klipper andre sine hunder der – hovedsakelig wheaten, men også litt andre pelshunder.

Vi driver et lite oppdrett, og har kun hatt 2 kull tidligere (med 7 valper i hvert). Kennelnavnet Hot’n Sweet har jeg sammen med Siw Thingstad, som tidligere hadde wheatenterriere og mellompudler.

9. mars 2017